Futurs possibles

Per parlar sobre el futur de la illa de Mallorca, hauríem de pensar abans sobre quina és la seva situació actual.

Durant els últims 50 anys Mallorca ha basat la seva economia en el sector terciari, deixant de banda els altres sectors, i provocant així una dependència exclusiva del turisme.
Degut a la crisi econòmica la illa no rep tant de benefici per part del sector terciari, i és per això que han sorgit diverses propostes en les que s'intenta diversificar la seva economia, donant més importància a altres sectors.

Des del nostre punt de vista, compartim la idea de reconduir l'economia de la illa i de fet, la trobem necessària tenint en compte els temps de crisis que estem atravessant.
Existeixen algunes plataformes com “Salvem Mallorca” en les quals es busca un futur sostenible per la illa, ja que durant els últims anys el seu territori s'ha vist fortament alterat amb la construcció d'infraestructures de gran impacte. En la seva campanya, reclamen la protecció dels espais naturals que encara es conserven. A continuació us mostrem un vídeo d'aquesta plataforma i dels paisatges naturals que gaudeix Mallorca:




Aquestes plataformes existeixen a arrel de diversos projectes planificats per a la illa que comportarien una despesa econòmica, i alterarien el paisatge. Aquests projectes consisteixen en la construcció d'encara més camps de golf. A la foto que us presentem a continuació, podem observar la quantitat de camps que hi ha, un total de 15, d'on estan situats i l'espai entre camp i camp:



També es promouen projectes de noves construccions d'autovies, ampliacions en l'aeroport de la illa, etc.

Des del nostre punt de vista, creiem que és necessari ser conscients del problema i buscar el millor per a la illa, conservant els espais naturals, aconseguint un turisme sostenible, potenciant altres sectors que ajudin a l'hora d'aportar beneficis a la illa, etc. També creiem que aconseguir tots aquests objectius es necessita dedicació per part de tota la població, i pensar en tots i per a tots.

Pel que fa a la població, som conscients de l'augment que ha patit la illa en els últims anys, i així ho hem reflexat a la resta del blog. Mallorca s'ha convertit en un paradís per molts estrangers que han decidit anar-hi a viure, fet que ha provocat certs canvis dins la societat mallorquina, per exemple en l'àmbit educatiu. Les escoles han estat ocupades pels fills d'aquests nous habitants, i pot ser que un dels motius de l'alt índex en fracàs escolar de la illa sigui per la poca preparació o la falta de recursos, tenint en compte que les escoles han hagut d'adaptar-se a aquest nou perfil d'alumnat.
Un dels altres canvis que ha aportat l'augment de la població és el “boom” que hi ha hagut en la construcció. El problema d'aquesta és que molts dels habitatges queden buits durant els mesos d'hivern, per tant, trobem totalment encertada la posició dels habitants de Mallorca de voler aturar la construcció.


Per últim, ens agradaria apuntar l'increment en la producció de residus que ha patit la illa, fet que relacionem directament amb l'augment de la població. És per això que el Consell s'ha decidit a duplicar la capacitat d'incineració de Mallorca.


1 comentario:

  1. Bé, potser podeu concretar més...; diferenciar zones de l'illa, posar exemples....

    ResponderEliminar